Onze visie | Jouw kledij met Zorg aangepast | Attractive2wear
556
page-template-default,page,page-id-556,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Onze visie

Attractive2Wear: Jouw kledij met Zorg aangepast!

 

De beste aanpassing aan kledij is onzichtbaar, ze zorgt ervoor dat men de persoon blijft zien!

 

Bvba ComfortCare brengt het concept Attractive2Wear: “Jouw kledij met Zorg aangepast!” naar voor in 2017. Attractive2Wear staat voor een dienstverlening waarbij bestaande kledij, aanwezig in de garderobe van een zwaar zorgbehoevend persoon, op een zodanige manier wordt aangepast zodat deze functioneel kan blijven ingezet worden zonder discomfort door “trek, sjor & sleurwerk”.

 

Als Belgische bezielers zijn Jo De Clercq en Heidi Van Campenhout deels werkzaam als kinesitherapeuten in woonzorgcentrum De Wingerd te Leuven, een kleinschalig genormaliseerde woonvorm voor personen met (jong)dementie. Zij hebben samen doorheen vele jaren van concrete werkvloer ervaring, een specifieke expertise opgebouwd in PDL/ComfortZorg met het accent op zwaar zorgbehoevende personen met dementie. Het dagdagelijks ervaren van de noodzaak naar en de meerwaarde van functioneel aangepaste kledij, heeft geleid tot het ontstaan van Attractive2Wear.

 

Op de hulpmiddelenmarkt is er momenteel enkel een aanbod naar aankoop van nieuwe aangepaste kledij. Voor de persoon geconfronteerd met een zware zorgbehoevendheid en de mantelzorger/familie is dit een dure herinvestering met beperkte vrijheid van kleding keuze die niet zelden als stigmatiserend ervaren wordt en aanschouwd wordt als identiteitsverlies.

 

Attractive2Wear biedt een kostenbesparend alternatief, waarbij de herinzet gerealiseerd wordt van de eigen kledij waarin reeds geïnvesteerd werd, door het doorvoeren van een uniforme en zeer discrete manier van kledij aanpassing. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een innovatieve magneetsluiting om de aangepaste kledij naar zijn oorspronkelijk patroon terug te kunnen brengen.

 

De wel doordachte manier van aanpassen heeft geleid tot een unieke zorgtechniek. Hierbij is een totale bedzorg van A tot Z zijnde uitkleden, wassen, verschonen, aankleden en plaatsen van een tilband in functie van de passieve tillift mogelijk in het éénmaal draaien concept. Dit heeft als positief resultaat dat een prikkelaangepast en manipulatiearm zorgmoment kan gegarandeerd worden mét behoud van comfort, respect, identiteit en menswaardigheid ondanks de toegenomen zorgbehoevendheid.

 

Aangezien het aan- en uitkleden een belangrijke schakel uitmaakt van het totale zorgpakket, biedt de inzet van Attractive2Wear de mogelijkheid tot het realiseren van een comfortabele zorg ondanks een zware zorgbehoevendheid. Het heeft immers een positieve impact op de levens- en zorgkwaliteit van zowel de persoon met een zware zorgbehoevendheid als zijn/haar mantelzorger(s) en op de werksfeer, werkdruk en werklast voor de zorgverlener(s).

 

De concrete realisatie van Attractive2Wear: “Jouw kledij met Zorg aangepast!” loopt in samenwerking met het maatwerkbedrijf Bewel dat instaat voor de eigenlijke realisatie van de kledingaanpassing. Dit maakt dat Attractive2Wear ook jobs creëert voor personen met een tewerkstellingshandicap, wat deze dienstverlening onder het maatschappelijk verantwoord ondernemerschap plaatst. Attractive2Wear is een project ontsproten vanuit, voor, door en samen met de zorgsector. We zijn ervan overtuigd dat Attractive2Wear staat voor “Zorg met een grote Z”.

 

Kleding en identiteit

Kleding als woorden, kleding als tekst, kleding als vertelling, kleding als boek.

Kleding als levensverhaal.

Zou je alle kledingstukken verzamelen die een persoon ooit bezat, dan las je daarin zijn/haar autobiografie.

Kleding straalt uit wie iemand was en is als persoon.

Kleding blijft identiteit en eigenheid communiceren.

Kleding: het onderscheidt ons van anderen. Het drukt uit!

Ontneem dit niemand, zelfs niet wanneer iemand geconfronteerd wordt met een zware zorgafhankelijkheid.